Suolahuone

ID-100132309

Suolahuonehoito on vanha luonnonmukainen hoitomuoto hengitystie- ja iho-ongelmiin. Suolahuoneessa hoitava tekijä on hengitysilma, joka on kyllästetty kuivalla natriumkloridipölyllä. Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta (NaCl) suolageneraattorilla jauhettua hyvin hienojakoista suolapölyä, joka kulkeutuu keuhkorakkuloihin asti. Hengitettävä suolapöly vaikeuttaa haitallisten bakteerien toimintaa, irrottaa limaa sekä helpottaa turvotusta ja tukkoisuutta.  Suolahuone sopii erityisen hyvin hoidoksi mm. astmaan, allergiaan, poskiontelo-, keuhkoputken- ja korvatulehduksen hoitoon.

Suolahuonehoitoa käytetään myös iho-ongelmien kuten atooppisen ihon, psoriasiksen, ihottuman ja ihon märkäinfektioiden hoitoon. Suolapöly tunkeutuu ihohuokosiin ja imee itseensä kosteutta ympäröivästä ilmasta. Näin iho pysyy kosteana ja kimmoisana. Suola myös rauhoittaa ihon tulehduksia.

Suolahuonehoito kestää yleensä 40 minuuttia. Pienille lapsille riittää aluksi 5-10 minuutin hoito. Hoito on tehokkainta 5-15 hoitokerran jaksoina. Suolahuonehoidon aikana istutaan mukavissa tuoleissa ja lapset voivat leikkiä lattialla. Halutessaan voi kuunnella musiikkia. Suolahuonehoidolla on myös myönteinen vaikutus rentoutumiseen ja stressin poistoon J